Bel ons: 0478 732 659

Social Media Marketing

Social Media
Met de opkomst van sociale media sites zoals Facebook, Twitter en Linkedin is het belang van een goede social media aanwezigheid en strategie niet meer weg te denken uit een marketing plan. Hoe groot of hoe klein uw bedrijf ook is, de mogelijkheden die social media biedt om nieuwe klanten te bereiken of bestaande klanten op de hoogte te houden van uw activiteiten zijn voor ieder bedrijf een must.

 

Doel van social media marketing en optimalisatie

 

Naamsbekendheid en Branding

Sociale media biedt een uitstekend platform om uw bedrijf voor te stellen aan de wereld. Door uw aanwezigheid op social media kunnen potentiële klanten uw bedrijf, producten of diensten beter leren kennen.

Communicatie met potentiële en huidige klanten

De mogelijkheden tot directe communicatie op sociale media zijn enorm. Wanneer u een nieuw product verkoopt, een promotie actie voert of nieuws heeft over uw bedrijf kan u dit allemaal via social media kenbaar maken. Tevens biedt sociale media de mogelijkheid aan potentiële of huidige klanten om online vragen te stellen over uw producten of diensten in een informele sfeer.

Bezoekers naar uw website leiden

Wanneer bezoekers uw bedrijf leren kennen op sociale media is de stap om uw website te bekijken niet zo groot. Via aankondigingen op sociale media met links naar uw website heeft u een nieuwe bron van nieuwe bezoekers naast bezoekers die vanuit de zoekmachines (cfr. Google) naar uw website komen. Verwijzingen vanuit de social media sites worden door de zoekmachines tevens aanzien als kwaliteitslinks zodat dit uw positie in zoekmachines ten goede komt.

 

Social media strategie

 

Keuze social media platform

Vooraleer u een keuze maakt welk social media platform(en) u wilt gebruiken is het belangrijk om te bepalen op welke doelgroep u zich wilt richten en wat de doelstellingen zijn die u hiermee wil bereiken. Indien uw bedrijf zich begeeft in een B2B omgeving is Linkedin een ideaal platform om te gebruiken, indien u meer diensten en producten verkoopt rechtstreeks aan consumenten is het wellicht beter te kiezen voor een platform als Facebook of Twitter. Veelal is de combinatie van verschillende platformen de beste strategie om een zo breed mogelijke groep te bereiken.

Bepalen communicatie strategie

Nadat de keuze van uw social media platform gemaakt is, is het tijd om een goede communicatie strategie uit te werken. Als social media expert kan 2BeVisible u hierbij bijstaan en u helpen om een communicatie strategie te ontwikkelen die zowel uw huidige klanten als potentiële klanten aanspreekt.

Social media promotie

Aanwezig zijn op sociale media is nog maar het begin, het echte werk is de promotie van uw aanwezigheid. De mogelijkheden tot promotie van uw social media accounts is enorm breed, hierbij helpen wij onze klanten graag door een strategie te ontwikkelen die ervoor zorgt dat uw aanwezigheid niet onopgemerkt voorbij gaat.

Facebook

2BeVisible

Stientjesstraat 58
8570 Anzegem

Tel: 0478 732 659
Email: info@2bevisible.be
BTW: BE0537.359.709