Bel ons: 0478 732 659

Responsive webdesign

Een trend? Een must of geld in het water??

 

Anno 2013 kunnen we ons bijna geen bedrijf meer voorstellen zonder een al dan niet semi/of professionele website. Net zoals bij vele bedrijven heeft uw klassieke HTML web pagina ondertussen al plaats moeten maken voor een hippere flash/java versie want u bent er sterk van overtuigd dat een website die professioneel overkomt ook meer bezoekers op uw site zal houden en uiteindelijk meer klanten zal opleveren. U bent ook al zo ver dat de traditionele reclame met de dag meer kost en met de dag minder oplevert en dat het dus opportuun is om meer te investeren in uw online reclame. (lees website)

Laat ons het over een ding eens zijn, het internet is vandaag de dag een onmisbare bron van informatie geworden voor u en uw toekomstige klant.

Tot hier denkt u, ok, ik heb een prachtige website voorzien van toeters en bellen, maar wat bedoelen ze nu eigenlijk met “responsive webdesign”?

Net zoals bij de websites die een evolutie ondergingen van basic HTML tot sites met meerdere scrips etc onderging de IT wereld ook een immense metamorfose. De pc’s werden kleiner, draagbaar, lichter, er ontstonden tablets en smartphones, mobiel internet werd op korte tijd al even normaal als stromend water. Uit statistieken blijkt dat de markt met de “mobiele toestellen” voor het eerst in jaren boven de “desktop markt” piekt. Het is dus “HET” moment om ervoor te zorgen dat u met uw prachtige website niet achter blijft want dit is nu net wat “responsive webdesign” doet met uw site, het zorgt ervoor dat uw website op alle mogelijke toestellen tot zijn recht komt, en dit met één enkele website.

Responsive Webdesign

Nog niet overtuigd??? Ik geef u alvast 10 redenen waarom responsive webdesign zal bijdragen tot het succes van uw online marketing:

 

 1. Uw website zal zowel op pc- tablet als een smartphone leesbaar zijn, nog meer, uw website zal zeer professioneel overkomen of het nu android, IOS of windows mobile is, vergeet niet, de wereld staat niet meer stil, Uw klant ook niet, zij zullen uw website “misschien” eens bekijken als ze onderweg zijn.

 

 1. Uw nieuwe klanten zullen optimaal uw website kunnen zien alsof ze achter hun PC zitten, niets zal hen ontgaan of doen terugkeren naar de zoekmachine omdat ze bv uw contactgegevens niet vinden. Terwijl ze onderweg zijn kunnen zij u contacteren voor verdere informatie.

 

 1. U zal besparen WANT, in plaats van twee verschillende websites (een desktop versie en een mobiele versie) kan het allemaal met één en dezelfde website.

 

 1. Responsive webdesign zal resulteren in een goede zoekmachine optimalisatie. Google werkt met ranking algoritmes, wanneer de zoekmachine twee websites (uw desktop en mobiele versie van uw website- besproken in vorig punt) met dezelfde inhoud zal detecteren zal dit negatieve gevolgen hebben voor de ranking van uw website. Dit zal ervoor zorgen dat uw website minder snel gevonden kan worden onder de zoektermen waarmee u uw klanten wil bereiken.

 

 1. Met responsive webdesign kan u op een eenvoudige manier een analyse maken van hoe uw klanten u bereiken, met welke zoektermen ze u vinden en met welke devices ze uw website bekijken. Het zal bijdragen tot een professionele optimalisatie van uw zoekwoorden.

 

Nog steeds niet overtuigd?

 

 1. 85% van alle Europeanen heeft 24/7 zijn smartphone bij de hand. Ze bekijken deze gemiddeld 65 x per dag.

 

 1. Uit cijfers blijkt dat het mobiel browsen tegen 2015 de markt zal inpalmen en het desktop browsen zal overtreffen… Als het al niet vroeger zal zijn.

Mobiel vs Desktop

 1. 90% van alle Europeanen gebruiken naast hun smartphone ook nog af en toe een desktop, het is dus opportuun om ervoor te zorgen dat uw online presentatie van uw bedrijf op alle mogelijke toestellen professioneel overkomt.

 

 1. 90% van alle smartphone gebruikers heeft na een zoekopdracht overgegaan tot een online aankoop/ bezoek van een winkel.

 

 1. 61% van de bezoekers keren terug naar google indien de website niet geoptimaliseerd is voor hun toestel (smartphone/tablet..)

 

Het is dan ook nu HET uitgelezen moment om de stap te maken en uw online marketing volledig te optimaliseren zodat u geen potentiele klanten verliest.

Vraag ons vrijblijvend om een analyse te maken van uw website.

Contacteer ons

 

 

 

1 Comment
 1. Helemaal mee eens. Wij zijn ook van mening dat elk zelf respecterend bedrijf een responsive website nodig heeft.

Leave a Reply

Facebook

2BeVisible

Stientjesstraat 58
8570 Anzegem

Tel: 0478 732 659
Email: info@2bevisible.be
BTW: BE0537.359.709